Nobelstadion
23 april 2016
14:00

Referat: KB Karlskoga FF - Västanviks AIF

Matchen började lite böljande där vi som vanligt försökte rulla oss fram medans de slog distinkta bollar ut på kanterna o sen fyllde på centralt. Det visade sig snart att det senare spelsättet var mer framgångsrikt på dagens underlag som var en ganska ojämn gräsmatta. De fick några halvlägen i början efter inlägg men även vi skapade en fin chans i 6:e minuten efter ett vänsterinlägg från Dusan. Bollen gick fram till Micke i bra läge centrakt men han hitrade inte lucka flr skott så det gick över.
Ledningsmålet för dom lät dock inte vänta på sig för i 9:e minuten kom det en patenterad långboll ut på högerkanten där yterbreddaren i musdtänkt offsideläge tog sig fram till inläggsläge. Inlägget var perfekt och det möttes direkt rakt framför mål utan chans för Milos.
Förutom inlägfssoelet var det långa inkast som hotade oss då vi verkade ha lite positionsproblem på dom samtidigt som vi inte pratar tillräckligt. De hade ett par farliga inkast innan de i 14;e minten fick ett fr vänster. Denna gång kunde de utnyttja vår passivitet/felpositioneting så när bollen kom ner på backen stod det en ensam hemmaspelare som enkelt kunde raka in bollen.
Spelet var forsatt lika en stund till och på läktaren befarades det ett ras då de enkelt kunde komma fram i flera farliga lägen.
Offensivt kommer vi fram och får ett par tre frisparkar i bra lägen men vi slarvar lite med utförandet så de rensad enkelt bort.
I 32:e minuten händer sen en sak som vi trodde dödade matchen för vår del då vi får en man utvisad.
Det blrjar med en högerhörna för oss som nickas ut och då det är tomt på vaifare utanför strafområdet kan de lyfta iväg bollen upp mot mitten. Det verkar dick lugnt för vi är två mot en och är först på bollen men efter lite tveksamheter kan deras spelare sticka fram tån o skaffa sig friläge men i sista stund kan Tobbe kroka spelaren med frilägesutvisning som följd.
Tillbakapressade med 0-2 i bagaget och en man mindre i 60min kändes som god natt men som tur var kände Karlskoga likadant så de blev bekväma i sitt spel och tog inte lika distinkta löpningar längre.
Därför blev det nu mest spel på mittplan då vi började tänka hemjobb på ett bättre sätt än tidigare och de kände att det var okej att rulla runt i lugn o ro på mitten. Vi kunde ju inte bara försvara oss trots 10man och i 37:e minuten fick vi se ett bra Vaifanfall där Anton kom först på inlägget men första touchen blev lite låbg så han försökte peta bollen till Haris istället men de kunde få undan bollen. Bollen kom dock i retur in i boxen men då såg det ut som om Micke o Haris tvekade lute om vem som skulle ta bollen så chansen rann ut i sanden.
Vi bjöd lite senare på en ny jättemöjlighet när vi slarvar på centrala mittfältet med spelvändning som följd vilket ger dom en dubbelchans där först Milos o sen Nikola kan avstyra det hela ut till hörna.
I halvlekens slutminuter kommer Micke starkt runt högerbacken o får in bollen till Haris som söket skottläge men ett tätt försvar ger honom inte det så skottet blickas bort. Detta var lite symtomatiskt för första halvlek då de iftast hade 5-6 man i straffområdet när vi kom med unspel så det var svårt att hitta luckor medans det i vårt straffområde sällan var fler än tre spelare. Känns som vi måste skärpa till diciplinen i hemjobbet avsevärt för vi kan inte släppa tre mål varje match.
2-0 i paus var rättvist och det kändes skönt med halvtidsavblåsningen för att få organissera om trupperna på ett bra sätt.
Spelet i andra halvleks första 30min är ganska avslaget med Vaif som spelförande trots en man utvisad men vi kommer inte till några stora chanser så det kändes som om 2-0 skulle stå sig. Karlskoga kom även fram i några halvlägen men de riktiga chanserna lät vänta på sig och de kom trotsallt.
Ja om första 30 i första var nästan intesägande så blev sista kvarten desto mer händelserika och vad det berodde på kan man ju bara spekulera i.
Den händelserika sista kvarten började i 77:e min med ett Vaif anfall där bollen kom ut till Dusan utanför strafflinjen o han såg att målisen var lite långt ute men den fina lobben gick tyvärr i ribban och då övriga Vaifare stod o tittade på vad som skulle hända blev en KBforward först på bollen.
Minuten senare får Haris bollen i bra läge till höger vid strafflinjen men innan han hinner avsluta så blir han nedtryckt bakifrån med straff som följd.
Straffen sätter Njegos säkert och nu steg pulsen för även om vi var en man mindre borde detta göra dom lite skakiga.
den glädjen fick vi ha med oss i ca 2min för i anfallet efter fick de en frispark till höger mitt på vår planhalva.
Den slås in i straffområdet och där är vi lite passiva så deras anfallare smiter före sin back o kan skarva in bollen utom räckhåll för Milos. Detta kändes som en riktig magspark när hoppet ändå tändes till slut.
Målet gjorde dock att KB föll tillbaka ännu mer vilket gjorde att vi enkelt kunde komma in på deras planhalva och med vår offensivstyrka visade det sig vara ett stort misstag.
Vi kunde nu komma fram i lägen att hota runt straffområdet och minuten efter 3-1 kom bollen efter ett fint anfall via Marco o Nenad ut till fick Njegos. Han blev hårt ansatt men kom runt sin back och slog ett fint inlägg som Haris via sin styrka i luftspelet utnyttjade med att i hårt fight med mittback placera in bollen i ena gaveln.
Nu tändes hoppet igen för de verkade lite skaiga och då det var bra med tillägg pga en skada som krävde ambulans fanns det ganska bra med tid kvar att spela på.
Vi fick lite mer energi och de blev som sagt lite darriga men tiden började rinna ut då klockan var över 90min.
Spelarna gav dock inte upp och i 94.e minuten kom vi än en gång loss med bollen centralt långt upp på deras planhalva genom Dusan och han försökte sig på ett skott som dock styrdes undan i sidled. Bollen hamnade dock hos Haris till höger i straffområdet o han kunde i fight med en back lägga in bollen i bortre gaveln och nu kunde man för första gången idag verkligen jubla på läktaren.
Som sagts tidigare var det mycket tillägg så vi kunde inte vara säkra än men jag tror de tänkte likadant för de gjorde ingen tokoffensiv för att avgöra. De fick dock ett läge på en patenterad fin lång crossboll som friställde deras ytterbreddare men Milos var sekunden före. För att göra allt mer spännande fick han en spark i huvudet i samma situation så det blev lite oroligt då vi inte hade några byten kvar.
Matchtiden tog dock slut och man får imponeras över lagets moral när de vänder på denna match.

Matchfakta: 3-3 (0-2)
0-1 9min kantinlägg ger friläge
0-2 14min Passivt försvarsspel ger friläge efter långt inkast
------------------------------------------------------------
74 min Anton ut Mohammed in
78 min Philip ut Marco in
1-2 79min Njegos (straff)
80min Mohamed ut Nenad in
1-3 81min Nick efter frispark
2-3 82min Haris (Njegos) Fin nick efter högerinlägg
3-3 94min Haris (Dusan) Dusanskott som styrs till Haris o han lägger in bollen i hård fight med försvarare.